L'OR Promesso - Avkalka

• Lena

Starta avkalkningsprogrammet

Kalk kan hindra din Promesso från att fungera korrekt. Lime påverkar även kaffets smak. Därför rekommenderar vi att du avkalkar din kaffemaskin regelbundet.

Du kan avkalka din Promesso i 28 enkla steg.

Steg 1 Sätt i USB-nyckeln

Det finns en USB-port på höger sida av din kaffemaskin. Placera USB-nyckeln till din Promesso här.

Tillbehör:

• USB minne
    • Hink på minst 10 liter
    • Mynt, till exempel 1 euro
    • Skyddshandskar
    • Säkerhetsglasögon
    • Tratt
    • Mätglaset
    • 100 gram Renegite
    • Uppsamlingsbricka

Steg 2 Välj avkalkningsprogram

Du kan börja avkalka när som helst. Observera: programmet tar cirka 45 minuter och kan inte avbrytas.
    Välj 'maskininställningar' (eller 'enhetsinställningar'). Rulla ned och välj "avkalkning" (eller "avkalkning"). Tryck på 'börja nu' (eller 'börja nu').

Steg 3 Ta bort droppbrickan

Dra droppbrickan mot dig. Gör detta försiktigt för att undvika spill.

Steg 4 Ta bort avloppsslangen

Dra ut dräneringsslangen ur din Promesso (med försiktighet).

Steg 5 Placera en hink

Se till att det finns en hink på minst 10 liter under avloppsslangen.

Steg 6 Ta bort locket

Ta bort locket från avloppsslangen. När du gör detta kommer en liten mängd kallt vatten att rinna ut ur slangen.

Steg 7 Öppna avloppsvredet

Vrid avtappningsvredet moturs med ett mynt för att öppna det.

Steg 8 Töm varmvattenberedaren

När avloppsknappen är öppen kommer cirka 2 liter varmt vatten att rinna ut ur avloppsslangen. Var försiktig: rör inte vid vattnet, det är riktigt varmt.

Steg 9 Stäng avtappningsvredet

Vrid avtappningsvredet medurs med ett mynt för att stänga det.

Steg 10 Sätt tillbaka locket

Sätt tillbaka locket på avloppsslangen.

Steg 11 Sätt i avloppsslangen

Du kan trycka tillbaka avloppsslangen i öppningen.

Steg 12 Byt ut droppbrickan

Sätt tillbaka droppbrickan på rätt plats.

Steg 13 Fortsätt programmet

Tryck på 'fortsätt' (eller 'fortsätt') på displayen på din Promesso.

Steg 14 Fyll på vattnet

Om du har en Promesso med vattentank måste du fylla på vattentanken helt.

Steg 15 Rensa avkalkningsöppningen

Ta bort locket från avkalkningsöppningen.

Steg 16 Sätt i tratten

Du kan placera tratten som följde med din Promesso i avkalkningsöppningen.

Steg 17 Vidta försiktighetsåtgärder

För steg 18 och 19 måste du bära skyddshandskar och skyddsglasögon.

Steg 18 Lös upp avkalkningsmedlet

Lös upp 100 gram Renegite i 500 ml ljummet vatten i mätbägaren . Rör om väl så att Renegiten löser sig helt.

Steg 19 Tillsätt avkalkningslösningen

Häll avkalkningslösningen i tratten.

Steg 20 Lägg till vatten

Skölj måttbägaren med rent vatten. Häll sedan ytterligare 100 ml rent vatten i tratten med mätkoppen för att rengöra kaffemaskinens avkalkningsrör.

Steg 21 Sätt i uppsamlingsfacket

Du placerar nu den medföljande uppsamlingsbehållaren på kaffegallret under pipen.

Steg 22 Fortsätt programmet

Tryck på 'fortsätt' (eller 'continue') på skärmen. Din Promesso fyller nu pannan och värmer. När rätt temperatur har uppnåtts spolas utloppen. Det handlar om max 3 liter vatten.

Steg 23 Ta bort uppsamlingsfacket

Så snart "töm spolbehållaren" (eller "töm soptunnan") visas på displayen kan du ta bort och tömma behållaren. Var försiktig: vattnet är varmt!

Steg 24 Fortsätt programmet

Du måste gå igenom tömnings- och sköljproceduren två gånger till. Tryck på 'fortsätt' (eller 'continue') på skärmen. Så du börjar om vid steg 3  (men du tillsätter inte avkalkningslösningen igen) och upprepar detta två gånger. Fortsätt sedan till steg 25.

Steg 25 Ta bort tratten

Ta bort tratten från avkalkningsöppningen.

Steg 26 Sätt tillbaka locket

Sätt tillbaka locket på avkalkningsöppningen.

Steg 27 Ta bort USB-nyckeln

Ta bort USB-nyckeln från din Promesso.

Steg 28 Fyll på vattnet

Har du en Promesso med vattentank måste du först fylla på vattnet innan du kan brygga kaffe igen. Njut av det!