Cafitesse Quantum - Rengör & skölj kaffemaskinen

• Lena

För att hålla din kaffemaskin i optimalt skick är det viktigt att du rengör Quantum regelbundet. Följ rengöringsinstruktionerna minst en gång i veckan. Ett meddelande visas automatiskt på displayen när det är dags för rengöring.

Rengör din kaffemaskin 10 enkelt steg.

Steg 1 Öppna kylskåpsdörren

På maskinens högra sida finns en knapp. Tryck in den samtidigt som du drar dörren lätt mot dig.

Steg 2 Frigör och ta bort ingredienserna

Lyft upp och ta bort paketen.

Steg 3 Rengör kylboxen

Rengör kylboxen.

Rengör kylboxens insida med en fuktig trasa

Steg 4 Placera ingrediensen

Sätt i förpackningen och tryck ner den.

Steg 5 Ta bort droppbrickan

Du kan flytta droppskålen tillsammans med gallret mot dig för att ta bort den.

Steg 6 Rengör droppbrickan och droppgallret

Du kan rengöra droppbrickan och droppgallret med en diskborste och diskmedel. Torka dem sedan med en ren torr trasa.

Steg 7 Sätt i droppbrickan

Skjut droppbrickan med droppskålens galler bakåt.

Steg 8 Stäng kylskåpsdörren

Stäng dörren. Du ska höra ett klick.

MicrosoftTeams-image (27).png

Steg 9 Placera ett uppsamlingskärl under utloppen.

Steg 10 Skölj maskinen

Håll inne stop samtidigt som du håller inne knappen längst ner till höger. Håll dessa intryckta samtidigt ungeför 3-5 sekunder. Du kommer då få upp en text på maskinen. Du bekräftar sköljningen genom att trycka på knappen längst ner till höger.

Steg 10 Rengör utsidan

Torka av utsidan av din Quantum med en fuktig trasa.

Snyggt jobbat, din maskin är nu redo att användas på nytt.